Aanbevolen bronnen

Toen ik zelf begon met investeren ben ik gelijk een hoop gaan lezen. Ik had door mijn vorige werk al een redelijke achtergrond op het gebied van contracten en financiën. Maar daar sta je dan. Waar moet je eigenlijk op letten bij een investering?

Dus het Internet op gedoken en daar een paar goede sites en een paar goede boeken gevonden die mij een hoop op weg hebben geholpen.

Venture Deals

Door Brad Feld en Jason Mendelson

Venture Deals

Venture Deals is een grondig geschreven boek door ervaren investeerders. Het boek gaat uit van de Amerikaanse markt, maar dat maakt niet uit. De basisbeginselen zijn hier precies hetzelfde en in dat opzicht is het boek een echte aanrader. Het behandelt alle aspecten die relevant zijn bij investeringen. Dit gaat van waarderingen en manieren om aandelenverhouding te regelen, tot het houden van controle en clausules in contracten.

Bestel "Venture Deals" bij Bol.com

Blog: Both Sides of the Table

Door Mark Suster

Op het gebied van favoriete blogs staat Both Sides of the Table bij mij bovenaan. Mark Suster schrijft over een breed scala aan onderwerpen gerelateerd aan investeren en is daarbij in staat redelijk in het midden te blijven tussen investeerder en ondernemer.

Both Sides of the Table

Deal flow

Ik zelf haal de meeste Nederlandse deal flow uit De Investeerdersclub en van LinkedIn.

Internationale deal flow komt primair via The Funders Club. Heb je interesse? Laat het me weten en ik stuur je een invitatie door. Daarnaast heb je Angel List wat een soort Facebook voor investeerders en Startups is.